Onderwijscheques

De gemeente Ravels en de Ravelse scholen slaan de handen in elkaar!

Beste ouder,

Ravels start dit schooljaar met de ondersteuning van gezinnen via onderwijscheques. Een onderwijscheque is een cheque ter waarde van 10 Euro die gebruikt kan worden om een deel van de schoolrekening te betalen.

Heb je als ouder recht op de verhoogde tegemoetkoming of is jouw gezin in schuldbemiddeling, dan kan je onderwijscheques aanvragen. Je ontvangt hiervoor aan het begin van het schooljaar een formulier via de school van jouw kind(eren). Bezorg dit formulier ingevuld terug aan de school of het Sociaal Huis, of laat ons weten dat je hulp kunt gebruiken bij het invullen van het formulier.

Wij kijken voor jou na of je recht hebt op onderwijscheques en verrekenen de tussenkomst automatisch met de schoolrekening. De tussenkomst voor kinderen uit de kleuterschool en lagere school bedraagt 40 euro.

Heb je een vraag over de onderwijscheque? Contacteer dan het Sociaal Huis.
Wij helpen jou graag verder!

Sociaal Huis Ravels
Dreef 19, 2381 Weelde
sociale.dienst@ravels.be
014 46 24 00